zondag 14 juni 2009

Deze foto komt uit dezelfe serie dan onderstaande. En heb ik op 11 juni op de clubavond laten zien. Meer foto's uit deze serie kun je zien op www. fotocollectief. nl
In de rubriek "goed gezien" van hetzelfde blad maar dan dat van Juni 2009, staat deze foto afgedrukt. Het commentaar van Diana Bokje wil ik jullie niet onthouden. Dus ik citeer,"De foto is genomen in de grote Peel. Door de onscherpte in deze foto is niet de natuur het onderwerp, maar de vormen en kleuren. Door het grillige patroon in de kleuren ontstaat er dynamiek. Doordat het onderwerp niet meer herkenbaar is, ontstaat er een tweede laag in de foto die met je fantasie aan de haal gaat". Einde van het citaat. Ik had het zelf niet beter kunnen omschrijven, maar dit is precies wat ik met mijn foto's wil bereiken. Zeker het feit dat mensen hun eigen fantasie gaan gebruiken. Ik wil foto's maken waarbij de kijker min of meer gedwongen wordt om stil te staan en echt te kijken. En hierbij hun fantasie de vrije loop laat.


In ieder nummer van F+D Fotografie worden foto's van lezers geplaatst,als opening van het blad(F+D staat voor fotografie en digitale beeldbewerking. Bovenstaande foto is geplaatst in het nummer van maart 2009. En wel in de rubriek "topshots". Beslist een eer.

De winnaars zijn inmiddels bekend van de fotowedstrijd "Thank God 4 music"en jammer maar helaas hoor ik hier niet bij. Volgende keer beter.